Home » Over mij

Over Nericha Marchena

Mijn naam is Nericha Marchena en ik ben op Curaçao geboren. Ik beschouw Curaçao als mijn moederland en Nederland als mijn vaderland. Ik hou van kinderen, de natuur, dansen, zwemmen, koken, musea bezoeken, van een goede psychologische thriller of sciencefiction-film en verhalen vertellen.

Over mij: Nericha Marchena

Sommigen noemen mij een activist, een idealist of wereldverbeteraar. Ik geloof namelijk in de zorg voor onze planeet en voor elkaar. We kunnen allemaal een stukje positiviteit in de wereld brengen, waardoor onze planeet er nog mooier uit gaat zien. Door mijn grote liefde voor mensen, dieren en planten zet ik mij graag in voor goede doelen.

In het verleden heb ik in het onderwijs gewerkt als filosofiedocent, nu werk ik als intercultureel adviseur/counselor en (ADHD) coach.

Over Guiami

Guiami is een Papiaments woord en heeft vele betekenissen: Wijs mij de weg, begeleid me, leid me…

De maatschappij wordt steeds ingewikkelder en verwacht veel van mensen!

Mijn ervaring is dat mensen in sommige gevallen tijdelijk bij de hand genomen willen worden om daarna zelfstandig verder te kunnen.

Ik geloof in de talenten en innerlijke veerkracht van de mens.

Ieder mens is uniek en bijzonder, en we zijn allemaal met elkaar verbonden. We hebben in Nederland een rijke multiculturele samenleving. Laten we gebruikmaken van de overeenkomsten tussen de culturen en niet teveel nadruk leggen op de verschillen. Door krachten te bundelen en in respect en uit diversiteit samen te werken ontpoppen er mooie dingen, voor onszelf en voor anderen.

Ik werk cultureelsensitief.

Dit houdt in dat ik me als professional bewust ben van cultureel afhankelijke aspecten bij mezelf én bij anderen. Hier houd ik rekening mee, in alle fasen van mijn werk.

Ik vind het belangrijk om mensen, en met name kinderen, met een open hart te benaderen. Daarnaast ga ik graag op zoek naar wat iemand beweegt om te doen wat ze doen. Zonder oordeel en met een open blik.  

Van nature heb ik een praktische aanpak die aansluit bij de omstandigheden en de persoonlijkheid van de betrokkenen.

Mijn missie is daarom mensen met elkaar en met zichzelf in verbinding brengen. Om ruimte en veiligheid bieden, zodat iemand kan zijn wie hij is. En hem te erkennen in zijn existentie, want alleen dan kun je in verbinding communiceren.

Nu u het een en ander over mij weet, zou ik u ook graag beter leren kennen. Voel u vrij om contact met me op te nemen.